Centre d'Interpretació de la Serra de Llaberia


jueves, 27 de septiembre de 2012

Caminar per Tivissa


CAMINAR PER TIVISSA

29/09/2012
Sortida: Parc de bombers a les 8:30h
TIVISSA - MONETZE - CORRAL DE LA FENA - MAS DE VIRGINIO _ MAS DE LES COVETES - MONEGRETS - TIVISSA

Característiques del recorregut: 
Distància: 11,8km
Dificultat: Mitjana amb un tram de desnivell pronunciat
Durada aprox.: de 4 a 4,5h i en funció del ritme de la caminada
Camins i senders: Pista (27%), senders (66%) i asfalt (7%)

Per a més informació, consulteu la pàgina web de turisme de Tivissa: www.tivissa.cat

martes, 25 de septiembre de 2012

Taller sobre centres de comercialització i logistica de biomasses


El dia 26 de setembre de 2012, d'11 a 13:30 al casal de Colldejou, es realitzarà un taller sobre centres de comercialització i logística de biomasses.

El el marc del Projecte Biomass Trade Centre, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consorci de la Serra de Llaberia i l'Institut en Recerca de l'Energia de Catalunya organitzen un taller sobre centres de comercialització, logística i processament de biomasses.

L'objectiu del taller es dinamitzar i informar tècnicament, als protagonistes de mercat responsables de la implementació i gestió de centres de comercialització de biomasses.

Està adreçat a emprenedors actuals o potencials de centres de comercialització de biomasses, com ara cooperatives, gestors de la forest i propietaris, agricultors i pagesos, empreses de treballs forestals, empreses de la fusta o instal·ladors.

La inscripció és gratuïta i limitada a través de l'enllaç:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHV4MDZpeFpDeWhSZ3BzS1hSdmNMUXc6MA#gid=0


Us facilitem enllaços per poder descarregar el programa: http://afib.ctfc.cat/?p=1036
i per tenir més informació sobre Biomass Trade Centre: http://afib.ctfc.cat/?p=604&lang=CA 

Aquest taller forma part de les activitats de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i la 5ª setmana de la custòdia als Paissos Catalans que es realitza entre els dies 26 de setembre i 7 d'octubre de 2012.
Consulteu totes les activitats a: www.landlifeweek.eu

domingo, 16 de septiembre de 2012

IIIa Cronoescalada a la Mola - 23-SETEMBRE.



Trobareu tota la infromació de l'activitat a l'enllaç: http://www.tretzesports.es/cronotf/

La Mola és una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Tarragona, des d’on es pot disfrutar d’una de les vistes més belles de la contrada. El mar i tota la seva costa amb Mallorca visible els dies més clars, el Montsant, la Serra de Llaberia, les muntanyes de Tivissa i les de Prades, i fins i tot els Ports es poden albirar des de l’aplanat cim de la Mola de Colldejou.

Fontaubella Fondistes, en col•laboració amb l’Ajuntament de la Torre de Fontaubella i amb Tretzesports, i amb el suport de diverses empreses i entitats, organitzaran la 3a edició de la cronoescalada.
Si la voleu conèixer i desafiar el seu costat més salvatge no desaprofiteu aquesta oportunitat.

Enguany es vol fer més propera a la població general.  És per això que s'ha decidit posar en marxa la primera edició de la caminada popular i solidaria “Pujada a la Mola”

Pujar per senders empinats pel bell mig del bosc, encarar-se a la tartera i acabar grimpant per la seva característica canal formarà part d’una nova aventura on l’espectacular panorama que s’obre un cop dalt i la baixada relaxada entre un preciós bosc d’alzines serà una gran recompensa per tot aquell qui s’animi a participar.

L’altre gran motiu que ens empeny a continuar el projecte i que inclús ens ha motivat a ampliar-lo és el suport que amb ell puguem donar a Fundame, una fundació sense ànim de lucre creada amb l’objectiu de fomentar la investigació i curació de l’Atrofia Muscular Espinal (malaltia de caire genètic, segona causa de mort infantil i per la que, encara avui dia, no s’ha pogut trobar un cura)

I pensant amb els més petits voldríem que també ells es sentin protagonistes i puguin gaudir del dia, així que, en la mesura que puguem i dintre de les possibilitats que disposem, tenim la intenció d’organitzar una sèrie d’activitats paral·leles pels més petits: curses de promoció, jocs, animació infantil. 

El Consorci de la Serra de Llaberia us informa que degut al risc d'incendis existeix la possibilitat de que s'hagi d'anul·lar l'activitat i posposar-la. Per això us recomanem que us informeu abans de sortir de casa.


sábado, 1 de septiembre de 2012

Restriccions pel risc extrem d'incendis forestals


A partir d'avui dijous i, possiblement demà, una nova entrada d'aire sec de mestral ha fet que el risc d'incendis torni a ser extrem i s'ha activat el Pla Alfa 3 que suposa la restricció d'accessos  a les Muntanyes de Tivissa - Vandellòs - Llaberia - Pradell i altres. L'activació suposa la suspensió de permisos per a realitzar activitats de risc a la Serra de Llaberia. A l'enllaç hi trobareu el llistat de tots el municipis afectats
http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf